Sjaak Schoemans


Sjaak Schoemans    Al zeer jong was ik, Sjaak Schoemans, geboeid door en op zoek naar achtergronden van menselijk gedrag. Ik koos dan ook voor een mensgericht beroep: vele jaren was ik werkzaam in het voortgezet en hoger onderwijs en mocht daar een gids zijn van de jonge mens bij zijn reis naar het ontdekken en ontplooien van zijn talenten. Sinds 1998, in de functie van trainer/coach, begeleid ik volwassenen (zowel in de profit als non-profit sector) bij hun boeiende ontwikkelstappen naar een zinvol leven, waarbij zij steeds meer mogen thuiskomen bij zichzelf. Het voelt voor mij als een voorrecht om mensen te mogen stimuleren om de diepste wens van hun innerlijke stem te volgen, waarbij recht gedaan wordt aan hun diepere basisbehoeftes, hun talenten, hun passie en hun geweten.

De Bosjesmannen in de Kalahariwoestijn spreken van twee soorten “honger”; een Grote Honger en een Kleine Honger. De Kleine Honger luistert naar de maag en wil eten. De Grote Honger is het verlangen naar zingeving en betekenis! Graag wil ik behulpzaam zijn om deze Grote Honger te stillen….

Sjaak SchoemansWat daarbij helpt is mijn levenservaring en mijn eigen speurtocht naar balans tussen hoofd, hart, lichaam en ziel, m.a.w. evenwicht tussen sociaal/emotionele, fysieke, mentale en spirituele fundamenten.

Gebruikte gereedschappen en inspiratiebronnen daarbij: een aantal jaren studie pedagogiek en toegepaste psychologie, cognitieve gedragstherapieën, diverse coachopleidingen, NLP, Transactionele Analyse, en diverse zenboedhistische meditatietechnieken.
Coachen en trainen vanuit oprecht contact en authenticiteit; zowel met liefdevolle mildheid en empathie, als met confrontatie of provocatie. Doel: stappen zetten op weg naar zingevende vitalisering van individu en bedrijf.

    

print pagina

terug naar vorige pagina

home